top of page

Casa Musicescu Iasi (Casa Ghica)


"Se va respecta ceea ce inseamna procesul de reabilitare si de restaurare a unui monument istoric de o asemenea valoare. In plus, avand in vedere noua destinatie a cladirii, se vor face mai multe cai de evacuare si se va inlocui complet acoperisul, se va respecta arhitectura si se va lucra foarte mult la consolidarea ei", declara, in urma cu cateva luni, arhitectul Dorin Ovidiu Alexievici, personaj ce coordoneaza lucrarile""

"Aici, intreaga procedura ce tine de cladirea fostului Conservator din Iasi, loc unde intre 1917-1918 George Enescu reuneste sub bagheta sa, în cadrul unei orchestre simfonice, muzicienii recunoscuti ai Iasului, în mare parte profesionisti ai Conservatorului de Muzica si Declamatiune, a carui conducere onorifica o accepta, a respectat toate normele legale ce tin de cladirile de patrimoniu din Romania", a precizat ing. Virgil Babii, coordonator DJC.




Se va respecta ceea ce inseamna procesul de reabilitare si de restaurare a unui monument istoric de o asemenea valoare. In plus, avand in vedere noua destinatie a cladirii, se vor face mai multe cai de evacuare si se va inlocui complet acoperisul, se va respecta arhitectura si se va lucra foarte mult la consolidarea ei", reliefa arhitectul Alexievici.

La 1 octombrie 1860, primul Domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, semna decretul de înfiintare a primei Scoli de Invatamânt Superior din Tarile Române - Scoala de Muzica si Declamatiune de la Iasi. 26 de zile mai târziu, iau fiinta Scoala de Sculptura si Pictura si Muzeul National de Pictura. Pe 6 octombrie 1864, tot Cuza aproba Regulamentul pentru Conservatorul de Muzica si Declamatiune, ce se compunea din doua scoli, una la Iasi si alta la Bucuresti. Pe 23 octombrie al aceluiasi an, se aproba Regulamentul pentru Scoalele Nationale de Arte Frumoase, sectiile: pictura, sculptura, gravura, arhitectura si arta gradinilor, revizuit ulterior în 1869 si 1883", se arata in istoricul oficial al Conservatorului local.







Pe de alta parte, intre 1917-1918, George Enescu reuneste sub bagheta sa, în cadrul unei orchestre simfonice, muzicienii recunoscuti ai Iasului, în mare parte profesionisti ai Conservatorului de Muzica si Declamatiune, a carui conducere onorifica o accepta, chiar in cladirea de pe Gavriil Musicescu.

Pe scurt: Casa Musicescu (Casa Ghica):

Strada Gavril Musicescu nr. 10, Iasi.

  • Ridicată în 1820

  • Aici a locuit şi Prinţul Albert Ghica

  • în 1860, clădirea a devenit sediul Conservatorului de Muzică şi Artă Dramatică

  • În timpul Primului Război Mondial, în Palat a funcţionat Legaţia Franceză.

  • Casa are 19 camere, o suprafaţă construită de 623 m2 şi 1020 m2 de teren.

Proiectul este coordonat de Eneredge, dezovoltator proiecte imobiliare premium.


Birouri de Lux in Iasi. Casa Gavriil Musicescu







Featured Posts
Postările vor apărea în curând
Rămâi pe recepție...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page